Orlić sa ambasadorkom Kine: Podrška politici 'jedne Kine'

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se sa ambasadorkom Кine u Srbiji Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Кine Lia Zhanshua, povodom izbora za predsednika Skupštine.

Vladimir Orlić. Foto: Srđan Ilić

Kako je saopšteno, Čen Bo je naglasila da je Svekineski narodni kongres spreman da nastavi uspešnu saradnju sa Narodnom skupštinom i sa novoizabranim predsednikom.

Predsednik Orlić izrazio je zadovoljstvo što je upravo sastanak sa ambasadorkom Кine njegov prvi zvanični sastanak po stupanju na dužnost i istakao da je to izvanredna potvrda prijateljskih odnosa i čeličnog prijateljstva, kako to neretko ističu lideri dve zemlje, predsednici Si Djiping i Aleksandar Vučić, kao najzaslužniji za uspostavljanje takvih odnosa između dve države i dva naroda.

Orlić je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i stalnoj podršci Кine po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i naglasio da Кina takođe ima punu podršku Srbije u pitanjima suvereniteta i teritorijalnog integriteta i politici jedne Кine.

Predsednik skupštine naglasio je da će srpski narod biti večno zahvalan na podršci i pomoći koju je Кina pružila u najtežim trenucima, posebno tokom pandemije, da smo ponosni na važne kineske investicije koje smo sa uspehom realizovali u Srbiji, kao i na brojne infrastrukturne projekte koji su od najvećeg značaja za našu zemlju, navedeno je u saopštenju posle sastanka.

Izvor: Beta