Pašalić: Fotografije žrtava iz 'Ribnikara' ne deliti po društvenim mrežama

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je građane koji koriste društvene mreže da ne dele fotografije dece koja su stradala u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jer se njihovim objavljivanjem iskazuje nepoštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama, navodi se u saopštenju.

Foto: Srđan Ilić

"Tragedija u školi 'Vladislav Ribnikar' duboko je potresla celokupno naše društvo i nadilazi svaki pojedinačni ili grupni interes. Zato pozivam sve da ne koriste fotografije dece žrtava u cilju svoje ili bilo kakve druge promocije", naveo je Pašalić.

On je naveo da "najmanje što možemo da iskažemo u ovom trenutku jeste pijetet prema žrtvama“, kao i da se ponovnim objavljivanjem fotografija drugovi i porodice žrtava dodatno traumatizuju.

"S obzirom da je ovo tragedija svih nas, pozivam sve da se prema njoj odnose u skladu sa tradicionalnim vrednostima našeg društva čija su okosnica saosećajnost sa drugima, pijetet i poštovanje prema nečijoj tragediji. Objavljivanje fotografija dece žrtava u potpunosti odstupa od ovih nazora", smatra Pašalić.

Izvor: ombudsman.rs