Ponoš: Vučićev govor u UN je bio sasvim u redu i različit od onog za unutrašnju upotrebu

Predsednik pokreta "Srbija centar – SRCE" Zdravko Ponoš ocenio je da je "supstanca" govora predsednika Srbije u UN "bila u redu" i da se ton njegovo obraćanja svetu razlikovao u odnosu na ono za "unutrašnju upotrebu".

Zdravko Ponoš. Foto: Srđan Ilić

On je za portal Glas Šumadije rekao i da je Vučić pravio dobre paralele naglašavajući značaj teritorijalnog integriteta država članica UN, odnosno između slučaja Ukrajine i Srbije.

"Što se tiče samog govora, on je bio ok, nije slao nikakve zabrinjavajuće tonove ni poruke našem region, to je stvar koja se osluškuje i gleda" naveo je Ponoš.

Dodao je da je Vučić u UN poštovao tu instituciju, jer nije improvizovao i čitao je napisan govor.

Smatra nije bilo u skladu "sa dobrom praksom i pristojnim ponašanjem", što je, kako je kazao, delegacija Srbije sa mesta za praćenje ustala da aplaudira Vučiću po završetku obraćanja.

"To je nekako praksa u UN koju primenjuju samo delegacije nekih autoritarnih režma, tako da je taj jedan gest pokazao karakter ovog režima", rekao je Ponoš.

Ocenio je da ton Vučićevog obraćanja svetu razlikovao u odnosu na ono za "unutrašnju upotrebu".

Kazao je da je obraćanje svetu bilo "mnogo svedenije i razumnije" u odnosu na ona namenjena građanima Srbije kada negde otputuje.

Smatra da Vučić tada upućuje teške reči i zabrinjavajuće tonove i da se raspravlja sa opozicijom i kako je naveo, preti građanima da će nešto ružno da se desi.

Izvor: Beta