Poverljivi dokumenti pronađeni u kući bivšeg potpredsednika SAD

Dokumenti sa poverljivim oznakama otkriveni su u kući bivšeg potpredsednika SAD Majka Pensa u Indijani, rekao je njegov advokat Nacionalnom arhivu, što je poslednje u nizu otkrića poverljivih informacija u privatnim rezidencijama.

Ilustracija. Foto: Cristina Glebova / Unsplash

Advokat Pensa Greg Džejkob izjavio je da je „mali broj poverljivih dokumenata spakovanih u kutiju prevezen u kuću“ bivšeg potpredsednika SAD u vreme dok je Donald Tramp bio predsednik.

Džejkob je rekao da Pens „angažovao advokate koji imaju iskustva u rukovanju sa poverljivim dokumentima da pregledaju zapise pohranjene u njegovom domu nakon što je postalo javno da su dokumenti sa poverljivim oznakama pronađeni u rezidenciji sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena u Vilmingtonu.

Ministarstvo pravde već koristi specijalne advokate da istraži prisustvo dokumenata sa oznakama poverljivosti koji su uzeti iz Trampovog poseda na Floridi i iz Bajdenove kuće i bivše kancelarije u Vašingtonu.

Pensov advokat je u svom pismu naveo da bivši potpredsednik „nije bio svestan postojanja osetljivih ili poverljivih dokumenata u njegovoj ličnoj rezidenciji“ i da „je spreman i voljan da u potpunosti saradjuje u istrazi“.

Portparol Ministarstva pravde odbio je da komentariše danas da komentar, a Pensov advokat nije odgovorio na imejl u kojem je Asošiejted pres tražio pojašnjenje.

Izvor: Beta