Pripadnici Belivukove grupe otkazali punomoćje advokatima: Belivuk i Miljković traže doktora

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nekoliko optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otkazalo punomoćje svojim advokatima.

Specijalni sud Foto: Srđan Ilić

Sudija je zbog toga donela pauzu kako bi odlučila da li će se današnje suženje nastaviti ili odložiti.

Punomoćje advokatima su otkazali optuženi Dragan Mitrović, Senad Rešović, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić.

Belivuk je od sudije zahtevao da se sudski postupak vrati na početak, jer tvrdi da se vodi nezakonito.

Miljković je tražio izuzeće postupajućih tužilaca, Mladena Nenadića kao i Zagorke Dolovac. 

Sudija je na početku razdvojila postupak u odnosu na Nemanju Đurića jer on nema branioca, odnosno on je otkazao punmoćje dvojici advokata, zbog čega je dobio advokata po službenoj dužnosti koja je zamolila sud da ga oslobodi zbog zdravstvenog stanja. 

Belivuk je na početku rekao da odbrana zahteva da se Katarina S. vanbračna žena ubijenog Gorana Mihajlovića, ispita u sudnici, te da nije dovoljno samo da se pročita njen iskaz iz tužilaštva. 

Današnje suđenje je iz dela za publiku u sudnici pratilo desetak mladića.

Na prethodnim suđenima saslušani su članovi porodice i supruge ubijenih muškaraca. 

Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja se ova grupa tereti.

Ovo nije prvi put da je Belivuk otkazao punomoćje svojim advokatima, pa je tako krajem juna rekao da je to "vidom njegove borbe".

"Otkazujem punomoćje svim advokatima. Ovo je moja odluka. Ili ćete mi dati advokata po službenoj dužnosti, ali ja ne odstupam od mojih zahteva", rekao je tada Belivuk, nakon čega je sa govornice Specijalnog suda vraćen na klupu za optužene.

Posle Belivuka, punomoćja advokatima otkazali su i optuženi Nebojša Janković i Nemanja Đurić.

Pauza na suđenju grupi Veljka Belivuka jer se ne osećaju dobro

Današnje suđenje Belivuku i Miljkoviću je prekinuto i određena je pauza kako bi ih doktori pregledali. 

Miljković je od suda zatražio da ga pregleda doktor jer se, kako je rekao, ne oseća dobro i "zuji mu u ušima“. Da se ne osećaju dobro rekli su i Marko Budimir i Belivuk.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta i rekla da će se suđenje nastaviti nakon što Hitna pomoć pregleda optužene.

Branilac Nikola Jerković tražio je izuzeće postupajućeg sudskog veća zbog sumnje na pristrasnost, kao i predsednika Višeg suda i Apelacionog suda. 

Sudija je zatim odbacila zahteve za izuzeće uz obrazloženje da su zahtevi usmereni na odugovlačenje postupka. 

Optuženi Dragan Mitrović, Senad Rešović, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić, Marko Budimir, Vladimir Grek, Marko Andrić, Miloš Budimir, Dejan Tešić otkazali su danas punomoćje svojim advokatima, zbog čega je sudija razdvojila postupak u odnosu na njih. 

Belivuk je od sudije zahtevao da se sudski postupak vrati na početak jer tvrdi da se vodi nezakonito i dodao da ne želi da kada dođe do presude Apelacioni sud ukine presudu i naloži da im se ponovo sudi.

Miljković je tražio izuzeće postupajućih tužilaca, Mladena Nenadića kao i Zagorke Dolovac, koji predlog je sudija odbila jer je već odlučivano o tome, dok je u slučaju Vrhovnog javnog tužioca Dolovac, sudija rekla da nije izneo dovoljno argumenata.

Za današnje suđenje je predviđeno saslušanje oštećenog I.S. kojeg su kako se navodi u optužnici pripadnici grupe oteli i držali na stadionu FK Partizan gde su ga tukli i silovali.

Današnje suđenje su iz dela za publiku u sudnici pratili desetak mladića.

Na prethodnim suđenima saslušani su članovi porodice i supruge ubijenih muškaraca. 

Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja se ova grupa tereti.

Izvor: Tanjug