Protest ispred RIK-a: Tepić i Aleksić najavili štrajk glađu, incident ispred zgrade, sednica uprkos pokušaju blokade (VIDEO/FOTO)

Nakon okupljanja Ispred Gradske skupštine, na poziv liste “Srbija protiv nasilja”, održan je protest ispred Republičke izborne komisije (RIK). Nosilac liste Marinika Tepić najavila je da će sa kolegom Miroslavom Aleksićem štrajkovati glađu dok ne budu poništeni izbori u Beogradu. Uprkos pokušaju blokade, sednica RIK-a je počela nešto posle 21 čas. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević je izjavio da je napadnut ispred zgrade RIK-a.

Protest koalicije Srbija protiv nasilja ispred RIK-a Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezani članci

calendar18.12.2023. | 16:54

Međunarodni posmatrači: Izbori tehnički dobro sprovedeni, pojačan nedostatak političke volje

Specijalni koordinator i lider kratkoročnih posmatrača OEBS-a, Rajnhold Lopatka ocenio je danas da su parlamentarni izbori u Srbiji tehnički bili dobro sprovedeni i vođeni i da su biračima...

calendar18.12.2023. | 13:58
updatedAžurirano - 03.06.2024. | 13:53

Crta: Drastične zloupotrebe eskalirale na izborni dan, rezultati u Beogradu ne odražavaju volju birača

“Posmatračka misija Crte ocenjuje da su drastične zloupotrebe prava birača, zakona i institucija eskalirale na izborni dan. Izražavamo veliku zabrinutost u odnosu na kvalitet parlamentarnih izbora, odnosno njihovo...

calendar17.12.2023. | 23:32

Aleksić (SPN): Ovo što se dogodilo širom Srbije ne možemo da prihvatimo kao rezultate demokratskih i fer izbora (VIDEO)

Miroslav Aleksić iz liste Srbija protiv nasilja konstatovao je u provom obraćanju u Izbornom štabu ove koalicije da "smo prisustvovali neviđenom izbornom nasilju tokom celog izbornog dana".