Ratari nezadovoljni odgovorom ministartstva poljoprivrede

Ratari, koji su jučerašnje proteste u Novom Sadu danas nastavili blokadom novosadskih ulica, dobili su odgovore Ministarstva poljoprivrede na svoje zahteve, ali nisu zadovoljni.

Poljoprivrednici koji od juce protestuju kod zgrade Pokrajinske vlade u centru Novog Sada, jutros su zapoceli blokade vise saobracajnica u centru grada. Protest su nastavili jer nisu zadovoljni odgovorom Ministarstva poljoprivrede na njihove zahteve. Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

"Dobili smo odgovore koji nemaju veze sa našim zahtevima. Naši zahtevi su jasni, tri su prioritetna - ukidanje zabrane izvoza za sve primarne poljoprivredne proizvode, 100 litara goriva po hektaru bez akciza i subvencionisanje veštačkog đubriva. Ali oni stalno čeprkaju iz neke priče neke gluposti i prave nas budalama", izjavio je za novosadski portal 021.rs jedan od učesnika protesta poljoprivrednik Mileta Slankamenac.

On je najavio je da se očekuje dolazak još 20-30 traktora i da se blokade nastavljaju.

Ratari koji ju juče počeli proteste u Novom Sadu ispred Banovine blokirali su danas više saobraćajnica, a nekoliko traktora pomereno je kod zgrade Skupštine grada i kod DZ "Sonja Marinković".

Te blokade su, kako ističu, vid upozorenja vlastima da reaguju na njihove zahteve i da im jučeranja obećanja daju napismeno.

"Ovo je samo obaveštenje svima da nismo došli ovde da se šalimo, došli smo problem da rešimo", izjavio je ranije jedan učesnika protesta Đorđe Grujić za 021.rs.

Ratari su proveli noć ispred Banovine, gde je trenutno nalazi četrdesetak traktora, a tokom noći ih je došlo još nekoliko traktora iz više delova Vojvodine.

Oni su na jučerašnjem skupu najavili da će ostati ispred Banovine do ispunjenja uslova, kojima je dodato i da se ponište sve prijave policije protiv poljoprivrednika koji su učestvovali u protestu.

Izvor: FoNet