Uoči skupa "Srbija nade" (VIDEO)

U centru Beograda, na platou ispred Narodne skupštine, od jutros se postavljala bina, a video bimovi su raspoređeni po okolnim ulicama, kao I mnogobrojni pokretni toaleti. Radnje u centru su radile, i banke i kafići, a uposlen je bio i Parking servis koji je uklanjao vozila iz ulica u blizini Parlamenta.

Građani se okupljaju za skup "Srbije nade" Foto: Srđan Ilić

U parku preko puta Skupštine, u ranim popodnevnim satima, već je bilo onih koji su čekali početak skupa. Kako kažu, došli u da podrže predsednika Srbije i ostaju I do sutra, ako treba.

"Do zore i bijela dana. Za mene znači i za Republiku Srbiju i za gospodina Aleksandra Vučića. Ovo je miting ujedinjenja Srba, svih Srba. Ovde pred Skupštinu, pred Narodnu Skupštinu i to mnogo znači za Srbiju i za Aleksandra Vučića i da vodi Srbiju i dalje", rekao je jedan učesnik skupa.

Neke zdravstvene ustanove u gradu su radile skraćeno, ne i Dom zdravlja Novi Beograd, koji je obišla ekipa Markera. Zbog skraćenih časova u mnogim školama, što je roditeljima učenika nižih razreda stvorilo dodatne probleme, ali i izmenjenog režima saobraćaja, ima i nezadovoljnih.

"Katastrofa, ali bukvalno katastrofa. Katastrofa! Tri puta sam ponovila, mislim da je bilo dovoljno. Rekla sam Vam, toliko mi je dobro, da mi je muka", rekla je jedna građanka.

Veliki broj autobusa  koji je dovezao građane iz unutrašnjosti bio je parkiran kod Palate Srbija. Došli su, kako kažu, da odaju počast stradalima  u dva masovna ubistva, ali i sa nadom da će predsednik Srbije učiniti sve da Srbi budu ujedinjeni.

"Od večerašnjeg skupa očekujemo da pokažemo da Srbija ima nade, i da pokažemo da je na pravom putu i da ne želimo da skrenemo sa tog pravog puta i to je osnova našeg dolaska. Došlo nas je pedsetak. To je udruženje Naša Drina. Znači patriotsko-ekološko udruženje, koje neguje prave srpske tradicionalne vrednosti, domaćinske vrednosti i to znači."

"Iz Kragujevca sam došla i očekujem mnogo, da će biti bolje sve, kao i do sada."

"Došli smo iz Boljevca. Možda podršku za ove nastradale, više nego bilo šta. Verujemo, najiskrenije verujemo."

Kada su počele da pristižu informacije o upadu pripadnika specijalne kosovske policije u opštine na severu Kosova i Metohije, oni koji su iz Pokrajine došli na skup tražili su da se odmah vrate kućama.


"Haos, tako smo i mi čuli. Uznemirili smo se, nije svejedno. Porodice su nam dole. Nema niko da nas usmeri šta dalje da radimo. Mi jeste došli smo ovde da podržimo Vučića, ali...dole naše porodice ko će da brani kad je sad narod ovde?"

Oko 15 časova kolone onih koji su iz unutrašnjosti stigli autobusima do Novog Beograda, pešice su se uputili na skup "Srbija nade" u centru grada.

Sve informacije u vezi sa skupom "Srbija nade" možete pročitati u blogu na sajtu Insajder.

Izvor: Insajder