Vučić: Loše za Srbiju da Vučićević ode u zatvor, ponudio sam mu da ja platim kaznu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je "loše za zemlju" da vlasnik Informera Dragan J. Vučićević ode u zatvor jer ne želi da plati novčanu kaznu po presudi za uvredu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Foto: Srđan Ilić

Vlasnik Informera osuđen je zbog uvrede da plati 200.000 dinara novinaru Jugoslavu Ćosiću, šta je Vučićević odbio pa mu je ta kazna preinačena u zatvorsku.

Vučić je kazao da mu je vlasnik Informera sinoć u telefonskom razgovoru preneo da je "odlučan" da protest zbog te presude izrazi tako što će otići u zatvor.

"Ne mogu da kritikujem ad personam sudiju i da ulazim u meritum stvari ali mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu. Postoji ogroman uticaj stranaca, neke medijske kuće ne mogu nikad da dobiju osuđujuće presude šta god rekli", kazao je Vučić.

Naveo je i da se ponudio da umesto Vučićevića plati novčanu kaznu ali da je vlasnik Informera "rešio da pokaže da se time bori za svoje principe".

"To će loše da odjekne kod naših građana a za druge me baš briga. Nadam se da se to nekako prevaziđe, loše je za zemlju da ide u zatvor", kazao je predsednik.

Društvo sudija Srbije je saopštilo povodom "tekstova, nastupa i istupanja urednika Informera Dragana J. Vučićevića, kao i drugih novinara, koji su navodili da je u Srbiji ponovo uvedena kazna zatvora zbog verbalnog delikta", da je za krivično delo uvrede "isključivo propisana novčana kazna kao sankcija“. 

Izvor: Beta