Vučić posetio ranjene iz škole "Vladislav Ribnikar" i iz Malog Orašja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Kliničkom centru Srbije posetio ranjene u dve masovne pucnjave.

Policajac na mestu masovnog ubistva u okolini Mladenovca Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

"Obišao sam danas najteže povređene iz škole 'Vladislav Ribnikar' i iz Malog Orašja. Zahvalan sam svim lekarima i sestrama koji brinu i o najteže povređenim i o onima koji imaju ortopedske povrede", rekao je Vučić u video klipu koji je objavio na instagram nalogu @buducnostsrvijeav.  

Vučić je rekao da je "elika borba lekara i za život Petra Mitrovića" i da se svi nadaju da će preživeti.  

"Dve divne devojčice i učiteljica iz 'Ribnikara' su bolje iako niko neće još ništa konačno da kaže. Reč je o divnoj deci, divnoj ženi, a ja bih iskoristio ovu priliku, uz zahvalnost svim lekarima i sestrama, da zamolim sve medije da govore o ovim divnim ljudima, žrtvama, a ne o ubicama. Ovo su naši heroji, a ne ubice. Molim vas da o tome zajednički povedemo računa", naveo je u video poruci Vučić.  

On je uz tu poruku napisao da se moli za njihove živote i oporavak. 

"Nadam se i verujem u snagu teško povređenih u dva masakra, u školi "Vladislav Ribnikar" i Malom Orašju, da će izdržati sve i pobediti. Molim se za njihove živote i brz oporavak", naveo je Vučić.

Vučić je danas na Instagramu objavio i da je, sa porodicom Aćimović, upalio sveću u Hramu Svetog Save za svu decu ubijenu u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Podsetimo, Vučić je nedavno razgovarao sa roditeljima i porodicama žrtava oružanog napada u Mladenovcu i Smederevu.

Izvor: FoNet