Vučić povodom Dana policije: Pre kraja godine policiji značajno povećanje plata

U Palati “Srbija” na manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je medalje pripadinicima MUP-a i najavio bolju opremljenost policije, ali i značajno povećanje plata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Foto: TANJUG/ Tara Radovanović

"Naša policija uz svu opremu i antiterorističke jedinice i specijalne jedinice, brigade, UKP, opremljeni su najboljim sredstvima, ali ima i najbolje ljude koji su posvećeni svom poslu i spremni da se bore sa organizovanim kriminalom i korupcijom i da budu na raspolaganju građanima", istakao je Vučić. 

Vučić je najavio da će i dalje biti unapređivana opremljenost, a da je ministar Bratislav Gašić izuzetan domaćin i da radi da sve bude uredno i da funkcioniše. 

"Verujem da ćemo da napredujemo i da će ljudi biti zadovoljniji", rekao je Vučić i najavio značajno povećanje plata pripadnicima MUP-a pre kraja godine, kojima će imati bolji standard i deci moći da obezbede bolji život.

Dodeljene medalje pripadnicima MUP-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je 12 medalja za zasluge, posvećenost službi i hrabrost pripadnicima MUP-a.

Zlatnu medalju za zasluge dobio je načelnik Službe za borbu protiv droga UKP, Radomir Popović, srebrnu medalju Aleksandar Radosavljević iz Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, a bronzanu Danka Savić iz Sekretarijata. 

Zlatnu medalju za posvećenost službi dobili su je Olivera Marković Kečević iz Odeljenja policije, PU u Prijepolju, Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd, Radoslav Repac, komandant PJP PB, kao i Dragan Bisenić iz SBOK-a.

Zlatnu medalju za hrabrost dobio je Veljko Marić, vođa interventne patrole u PI Mirijevo, PS Zvezdara. 

 “Radite težak, ali veoma ozbiljan i odgovoran posao i koliko god svako od nas nalazio neku zamerku policiji, na kraju zavisimo od policije, pozivamo policiju i sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije”, rekao je Vučić obraćajući se pripadnicima MUP-a uoči početka manifestacije. 

On je pripadnicima policije zahvalio na uloženom trudu i energiji. 

“Pokušaćemo da vam omogućimo kao prethodih godina da uvek da imate nešto viši standard, a verujem da ćemo ove godine moći to da učinimo u još većem obimu”, rekao je predsednik. 

Izvor: Tanjug