Vučić pozvao "sve političare" na dijalog i poručio - "neće biti prelaznih vlada"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na skupu "Srbija nade" da su od subote njegova vrata otovorena za dijalog i pozvao sve političare, i one o kojima misli "sve najgore", da dođu da razgovaraju.

Skup "Srbija nade" Foto: Srđan Ilić

Za lidere opozicionih stranaka koji su organizovali protestne šetnje "Srbija protiv nasilja" Vučić je rekao da su tu tragediju "pokušali da zloupotrebe" i da ne zaslužuju čak ni zvižduke okupljenih na večerašnjem skupu, "već samo prezir". 

Za razliku od njih, za građane okupljene na tim protestnim šetnjama, predsednik Srbije je rekao da oni žele dobro Srbiji.   

Vučić je pozvao lidere opozicije na razgovor i rešavanje problema u institucijama sistema, "a ne na autoputu", dodavši da im je jedina želja bila da smene njega i Vladu Srbije. Ipak, Vučić im je obećao da prelaznih vlada neće biti.    

"Dok sam živ, neću vam potpisati. Vlast će se birati na izborima i narodnom voljom, a ne upadom u institucije i zato lepo da pohvalite mere koje smo uveli, da se zahvalite što smo ukinuli rijalitije i da kažete o čemu još možemo da razgovaramo", rekao je Vučić.   

Vučić je rekao da je do danas prikupljeno preko 50 hiljada cevi i minsko-eksplozivnih sredstava, da je država uvela policajce u škole i dovela mnogo više pedagoga i psihologa, kako bi zaštitila decu.

On je dodao i da je pred Srbijom težak period oko Kosova i Metohije.

"Boriću se za svaki sekund mira, ali na prvi napad na Srbe na Kosovu i Metohiji Srbija neće sedeti skrštenih ruku", rekao je Vučić i dodao da će večeras biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.   

Ovo je poslednje veče u kojem vam se obraćam kao predsednik Srpske napredne stranke, a sutra će je neko drugi preuzeti, izjavio je Vučić.

"Od sutra ću biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik stranke", rekao je Vučić, koji je najavio da će ostati član SNS-a.  

On je istakao da će 28. juna početi osnivanje Pokreta za narod i državu.

Izvor: Insajder, FoNet