Vučić sa Brnabić i Malim: U sredu mnogo važnih političkih i ekonomskih vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić njavio je da će u sredu za građane Srbije biti mnogo važnih politilkih i ekonomskih vesti zbog kojih će biti veoma zadovoljni i pozvao Srbiju da se ujedini, a onima koje je pozivao na razgovore poručio da čeka da se odazovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić

"Prošlo je 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama i koji su iznosili određene zahteve da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zainteresovani da razgovaramo", rekao je Vučcić u video- snimku koji je objavljen na instagram nalogu buducnstrbijeav.

On je dodao da mu je žao zbog toga i da misli da je to velika greška, kao i da se u demokratskim društvima stvari rešavaju razgovorom. 

"Ne rešavaju se stvari tako što ćete mene, Anu, Sinišu, bilo koga, svakoga dana nazivati nenormalnim, ludacima, ubicama, kriminalcima. Pri svemu tome, znajući koliko obmanjujete javnost. Stvari se rešavaju razgovorima i kompromisima. Pošto mi imamo svo vreme ovoga sveta da čekamo na te razgovore, nastavićemo to da činimo, jer su razgovori najvažniji. Kompromis je uvek dobra reč", istakao je Vučić.

On je izrazio uverenje i da će se neko ohrabriti da počne da razgovara.

"Sa druge strane, mi nemamo vremena da gubimo kada je u pitanju naša Srbija i zato ćemo u narednim danima izaći sa novim planovima i programima, velikim idejama i izvanrednim vestima za naše građane, u sredu ćemo sve obelodaniti i na tome vredno radimo kao tim", rekao je Vučić.

On je dodao da će ljudi biti veoma zadovljni i pozvao sve da rade jos snažnije.

"Ja pozivam sve druge da radimo, da radimo, da radimo, kao nikada do sada, još snažnije, jer ćemo imati teško vreme oko Kosova i Metohije i oko mnogih geopolitičkih pitanja. Pozivam Srbiju da se ujedini, i u sredu pre dolaska indijske predsednice, ili po njenom dolasku, građani Srbije imaće mnogo važnih vesti, kako političkih, tako ekonomskih i svih drugih", rekao je Vučić.

On je poruku građanima poslao sa terase zgrade Predsedništva, a sa njim su bili i premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Premijerka je ranije najavila da će sa Vučićem u toku dana razgovarati o njegovom prisustvu na sednici Vlade u četvrtak, 8. juna.

Izvor: Tanjug