Bez zvaničnih reakcija na napad huligana na kombi u Mladenovcu

Od subote uveče, više od dva dana nakon napada huligana na sedam mladića i jednu devojku, policija javnosti nije saopštila identitet počinilaca, kao ni to kojoj navijačkoj grupi pripadaju.

Foto: Insajder

Huligani su na zamračenom delu puta, u blizini Mladenovca, automobilima presreli kombi u kom je bilo sedam mladića i jedna devojka, koji su se vraćali sa derbija FK Crvena zvezda i FK Partizan, fizički ih napali, zapaljene baklje ubacili u kombi i zatvorili nasilno vrata. Vozač i putnici zadobili su opekotine na glavi i rukama, kao i posekotine po telu.

Kako je za Insajder opisao vozač Igor Grujić, huligani su automobilima preprečili kombi, na zamračenom delu puta, u blizini Mladenovca, polupali stakla, fizički napali osmoro mladih ljudi, zapaljene baklje ubacili u kombi i nasilno zatvorili vrata.

Vozač i putnici kombija zadobili su opekotine na glavi i rukama i posekotine po telu, zbog razbijenog stakla. Na mesto napada izašli su vatrogasci i policija, kao i mladenovačka Hitna pomoć, koja je zbrinula četvoro povređenih.

 Saopštenje bilo koje nadležne institucije - ovog puta je izostalo. 

U MUP- u su nam kratko rekli – istraga je u toku. Ćutanje u javnosti o svemu je trajalo dva dana - od subote uveče, kada se incident dogodio, do sinoć, kada je portal Glas Šumadije objavio informacije i fotografiju izgorelog kombija. 

“Deca koja su bila u kombiju samo su želela da gledaju derbi. Strašno je bilo sve što nam se desilo, jedva smo izvukli živu glavu”, rekao je za emisiju Marker Insajder televizije vozač kombija. 

„To je bilo jezivo, to je strašno da čovek ne može da shvati da tako nešto može da se desi. Mi smo se našli u čudu. Samo smo gledali da se odvojimo od tog vozila jer to gori, mi izbacimo neku baklju, oni ubace, to plamen bije, strašno…” - dodaje Igor Grujić. 

MUP i dalje ćuti.  

Podsetimo, među napadnutim mladićima, koji nisu navijači, već grupa koja je želela da prisustvuje derbiju, bila je i jedna devojka. Vozač objašnjava da u kombiju nije bilo transparenata, niti drugih obeležja bilo kog kluba. 

„Nijedno dete nije imalo niti natpis, niti transparent, ni bilo šta. Deca su jednostavno išla, htela da gledaju tu utakmicu, da dožive to uživo. Kad su ih napali, oni ne znaju da se brane, to nisu deca iz te branše”, posvedočio je Grujić. 

On je ispričao da su muškarci sa kapuljačama na glavama gađali kombi kamenjem i palicama, slomili stakla, pa bakljama zapalili kombi. Mladi u kombiju su u poslednjem trenutku uspeli nekako da otvore jedna vrata i na njih izađu.

Grujić je pričao i o stanju ovih mladih ljudi posle napada: „Dosta se osećaju loše psihički, morali su da posete lekara, psihijatra. Ja imam 45 godina, ali dete od 17, 18 godina to drugačije preživljava”. 

Sve ovo desilo se pre tri dana, a jedina infromacija o divljanju huligana objavljena je prvi put juče na portalu Glas Šumadije. Ćutanje nadležnih institucija od subote do danas najbolji je dokaz da se država pred huliganima i dalje povlači.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.