Centar za socijalni rad o slučaju zlostavljane devojčice: Procenjeno 2020. da nema tragova zanemarivanja, nakon toga nije bilo prijava

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu naveo je u odgovoru za Insajder da su, u početku Odeljenje Palilula, a onda i Odeljenje Zvezdara, postupali u slučaju maloletne P. L. od njenog rođenja, kada je porodilište, gde je rođena, alarmiralo da sumnjaju da roditelji nisu podobni da se staraju o detetu.

Foto: Unsplash/Scott Graham

"Gradski centar za socijalni rad, Odeljenje Palilula, je u skladu sa svojim nadležnostima dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskog prava za oba roditelja", navodi se u odgovoru i dodaje da je nadležni sud doneo odluku da dete dodeli na staranje ocu.

Nakon toga, dodaje se, Odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta.

"Otac se, postupajući po prijavi policije, nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad, koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja", navode iz Gradskog centra za socijalni rad.

Nakon toga, dodaje se, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju. 

Podsetimo, tužilaštvo je juče saopštilo da je Uroš P. (38) osumnjičen da je bio nasilan prema nevenčanoj supruzi i svojoj osmogodišnjoj ćerki, koju je držao zatvorenu u stanu i za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena. 

Za njim je raspisana potraga, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je jutros uputilo molbu građanima da pomognu.

Opširnije o ovoj temi u emisiji Marker od 18 časova na Insajder televiziji, u okviru koje će gost biti zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.