Direktor BIA na pitanje Insajdera o brojnim istragama bez epiloga: Da nemamo rezultate, ne bismo radili (VIDEO)

Šta BIA traži u Grdelici, šta BIA traži u kovidu – odgovorio je pitanjem na pitanje novinara Insajdera direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić uz napomenu da zdravstvena bezbednost jeste segment državne bezbednosti.

Bratislav Gašić

On se, uz veliki broj ministara sada tehničke Vlade, danas pojavio u novosadskom naselju Jugovićevo gde su pripadnicima snaga bezbednosti predali ključeve 438 stanova. Ovo je ujedno bila i retka prilika da novinari mogu da postave pitanje i direktoru BIA.

Na pitanje novinarke Insajdera kakvi su rezultati istraga u koje uključena BIA, poput one o urušavanju brda u Grdelici, blata u TENT-u, krađe pšenice iz robnih rezervi, Gašić je rekao da se on retko pojavljuje u medijima i da je danas na događaju da bi čestitao na dodeli stanova.

„Šta BIA traži u Grdelici, šta BIA traži u kovidu i zdravstvena bezbednost jeste segment državne bezbednosti. I ekonomska bezbednost jeste segment državne bezbednosti. I svaka druga bezbednost koja može na bilo koji način da ugrozi građane Srbije jeste sastavni deo rada Bezbednosno-informativne agencije. Iako vidim da se proteklih dana puno govori o tome, po raznim medijima, jeste to je jedan od osnovnih zadataka Bezbednosno-informativne agencije, a to je zaštita građana Republike Srbije u svim segmentima njegovog društvenog života”, rekao je Gašić.

Odgovarajući na pitanje zašto izveštaji o tim istragama nisu poznati javnosti, dodaje da BIA „nije policija u klasičnom smislu” da bi ih objavljivala, ali da „bez rezultata ne bi radili”.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.