Hil: Formiranje Zajednice srpskih opština je suštinski element da bi se krenulo napred u dijalogu (VIDEO)

Američki ambasador u našoj zemlji Kristofer Hil kaže danas da će Zajednica srpskih opština biti formirana, kao i da je Srbija sada verovatno na najvažnijem putu u svojoj istoriji - ka pridruženju evroatlantskim integracijama.

“Formiranje Zajednice srpskih opština je suštinski element da bi se krenulo napred u dijalogu, a da onda sledi ono što je navedeno u francusko - nemačkom predlogu", rekao je Hil.

Dodaje da su svi pregovarači, bilo da su iz Evropske unije ili Amerike, "potvrdili su da je Zajednica srpskih opština obaveza koja proističe iz Briselskog sporazuma".

"Potom sledi ono što je navedeno u francusko-nemačkom predlogu, koji uživa podršku Unije, gde se ide na šire ideje koje zahtevaju više vremena", objasnio je Hil.

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil

Dan posle sinoćnjeg obraćanja predsednika Srbije i četiri dana otkako je takozvana "velika petorka" posetila Beograd, neke stvari u vezi sa rešenjem statusa Kosova i Metohije su jasnije, ali je mnogo toga i dalje nepoznanica. 

Predsednik Srbije tvrdi da predlog više nije samo francusko - nemački, već mnogo više od toga. Ukoliko ga ne prihvatimo - a zamrznuti konflikt, kaže, nije dobro rešenje - suočićemo se sa velikim posledicama. I to je ono što se zna. Mnogo toga, i dalje se ne zna.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.