Inspektor Slobodan Milenković saslušan u Tužilaštvu zbog navoda Dijane Hrkalović

Inspektor Slobodan Milenković saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom navoda u medijima da je, između ostalog, koristio aplikaciju „Skaj“ za tajnu komunikaciju. Njega je bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, u jednoj televizijskoj emisiji optužila da istovremeno sa borbom protiv narkotika, i sam „radi drogu“. Milenković je inspektor koji je otkrio plantažu marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“, a u Tužilaštvo je došao u pratnji pet pripadnika obezbeđenja.

Slobodan Milenković. Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Zdenko Tomanović, advokat Slobodana Milenkovića, izjavio je da njegov klijent nije hteo da se izjašnjava o tim navodima bez konsultacija i odobrenja svojih nadređenih u MUP-u, kao i da nije odgovarao na većinu drugih pitanja tužilaštva koja se tiču provere navode bivših visokih funkcionera MUP-a objavljenih u medijima. 

Izjava advokata Zdenka Tomanovića nakon saslušanja Milenkovića

Milenković je tužilaštvu predao kratku pisanu izjavu. Na njegovu molbu, razgovor je obavljen u prisustvu njegovog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića.

„Sa načelnikom odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanom Milenkovićem razgovor u tužilaštvu na koji je pozvan, u svojstvu građanina obavljen je u skladu sa zakonom i nemam nijednu primedbu“, izjavio je Tomanović.

Tomanović je naveo da je Milenković odgovarao na pitanja na koja je „mogao da odgovori“, a nije na ona „na koja nije trebalo ili nije morao“. 

Kako je objasnio razgovor o saradnicima i operativnom radu nije dozvoljen bez prethodne saglasnosti nadređenih policijskih starešina i nadležnog ministra. Ispitivanje je obavljeno u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, uz uvažavanje svih prava građanina, konstatovao je Tomanović i dodao da se sada čekaju sledeći koraci Tužilaštva. 

Izjava advokata Zdenka Tomanovića nakon saslušanja Milenkovića

Saslušanje Milenkovića bilo je zakazano za prošlu nedelju, ali je odluženo na njegovu molbu jer nije želeo da odgovara na pitanja Tužilaštva bez prisustva svog punomoćnika.

Predmet u ovom slučaju nosi oznaku tajnosti „strogo poverljivo“, pa se u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, detalji neće saopštavati javnosti, posebno dok traju neophodne provere. Rad na utvrđivanju svih okolnosti u ovom predmetu se nastavlja. 

Ko je Slobodan Milenković? 

Policajac Slobodan Milenković načelnik je Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije od 2016. godine.

Kada pokušavaju da ga diskredituju, tabloidi ne propuštaju da navedu da je sin pokojnog Sente Milenkovića koji je bio policijski general i desna ruka Slobodana Miloševića. 

U javnosti je postao poznat kao jedan od inspektora koji je učestvovao u hapšenju Predraga Koluvije, vlasnika gazdinstva Jovanjica na kojoj je policija pronašla ilegalnu laboratoriju marihuane. 

Trenutno se sudi grupi optuženoj za uzgoj i to u slučaju poznatom kao Jovanjica 1, dok se još čeka da počne suđenje poznato kao Jovanjica 2 u okviru koga su optuženi pripadnici bezbednosnog sektora da su Koluviji i ostalima pružali prsten zaštite. 

U okviru oba sudska postupka, Slobodan Milenković jedan je od ključnih svedoka tužilaštva.

Inače, brzo nakon hapšenja Predraga Koluvije predstavnici opozicije izneli su tvrdnju da država štiti vlasnika ovog gazdinstva kao i da je posle hapšenja Koluvija nazvao brata predsednika države - Andreja Vučića. 

Zbog toga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, a njegov stranački kolega Miloš Vučević podneo krivičnu prijavu, a Slobodan Milenković pred kamerama MUP-a dao izjavu u kojoj je, između ostalog, rekao da porodica predsednika Aleksandra Vučića nije povezana sa ovim slučajem.

Izvor: VJT/FoNet/Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.