Nadležni ne odgovaraju da li je podneta krivična prijava protiv vozača lamborginija, on postavio novi snimak na Tik-toku (VIDEO)

Dva dana nakon što mu je policija oduzela „lamborgini“ kojim je nekontrolisano vozio ulicama Beograda, Uroš Panić postavio je na Tik-toku još jedan snimak bahate vožnje dok je to vozilo bilo u njegovom posedu. Da li će snositi posledice zbog svog ponašanja, ili će se sve završiti na oduzimanju vozila, iz MUP-a ne odgovoraju. Ostaje i pitanje: Kako se kažnjava nasilnička vožnja u Srbiji i da li su zakoni isti za sve?

Foto: Insajder

Uroš Panić postavio je još jedan snimak nasilničke vožnje, nastao dok je lamborgini i dalje bio kod Uroša Panića, ali ga je on na svom Tik-tok nalogu postavio tek danas, dva dana nakon što mu je vozilo oduzeto.

Zašto nije priveden, i po kom osnovu mu je, umesto toga, oduzeto vozilo, kao i u čijem je vlasništvu, pitanja su na koja Marker nije dobio odgovore od MUP-a.

Zvaničnog saopštenja nije bilo ni kada je lamborgini zaplenjen, već je javnost o tome obaveštena fotografijom na Instagram nalogu MUP-a Srbije, i to u ponedeljak, odnosno dan kasnije. Činjenica je da je Uroš Panić uživo prenosio kako krši zakone i uz to vređao policajce pozivajući ih da ga stignu ako mogu.

Pored svega toga, MUP Srbije ne saopštava ni da li su podneli krivičnu prijavu protiv osobe koja svesno i namerno ugrožava bezbednost u saobraćaju. Jedino što su poručili jeste to što u opisu ispod fotografije oduzetog lamborginija, koju je i Uroš Panić lajkovao, policija navodi da za „bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mesta na ulicama, kao da i da se MUP bori protiv svake vrste ugrožavanja bezbednosti građana. 

Za sada ta borba svela se na oduzimanje automobila i ćutanje nadležnih institucija.

O Urošu Paniću pojedini mediji izveštavaju i kao sinu Petra Panića, koji je kum predsednika Srbije i nekada telohranitelj Vojislava Šešelja, u vreme dok je bio lider Srpske radikalne stranke. Taj podatak međutim ne bi trebalo da bude važan u pravnoj državi u kojoj je zakon za sve isti.

Zakon o bezbednosti saobraćaja nasilničku vožnju definiše kao postupanje vozača koje je u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja, i tokom koje vozač ne pokazuje obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Za to je previđena kazna zatvora od 30 do 60 dana ili kazna rada u javnom interesu, kao i novčana kazna u iznosu od 120.000 do 140.000 dinara.

Osim kršenja saobraćajnih propisa, na snimku koji je Uroš Panić u nedelju uživo prenosio na svom Tik-tok profilu, čuje se i kako vređa  policiju i poziva ih da ga pronađu. Na snimku se vidi da je više puta prošao pored policijskih kola, provocirajući ih naglim povećanjem brzine.

Sutradan, odnosno u danu u kojem mu je oduzeto vozilo, ponovo se oglasio na Tik-toku i poručio policiji da ne mogu da mu oduzmu toliko vozila koliko on može da ih kupi.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.