Nenad Rašić za Marker: Legitimno sam izabran na novu funkciju ministra u Vladi Kosova

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić rekao je za Marker da smatra da je legitimno izabran na novu funckiju Ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova premijera Aljbina Kurtija.

„ A u ovom slučaju tačka; Član 94 kaže da premijer, po zakonima Kosova ima pravo da razrešava i postavlja bilo zamenike, bilo ministre bez saglasnosti Parlamenta", rekao je Rašić.

Reakcija Srpske liste, kako navodi Rašić, nije nikakvo iznenađenje. 

"Mene je lično potpuno iznenadilo, čak i šokiralo ponašanja od predsednika Srbije", dodao je on.

"Zbog toga što nisam do sad video ni čuo da ijedan predsednik, bilo koje zemlje na svetu je koristio takav vokabular i takve izraze", rekao je Rašić za Marker.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je pogrdnim rečima nazvao njega i njegovu savetnicu Radu Trajković. Zbog njihovog imenovanja i, kako je ocenio, blage reakcije Evropske unije, možda neće u Tiranu na Samit.

Pre mesec dana, Srbi sa severa Kosova napustili su kosovsku policiju i pravosuđe, zahtevajući formiranje Zajednice srpskih opština. Članovi Srpske liste koja osvaja ubedljivo najviše glasova na izborima, takođe su dali ostavke na funkcije u organima lokalne, zakonodavne i izvršne vlasti. 

Izvor: Insajder

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.