Osmoro mrtvih i 14 ranjenih: Osumnjičeni ubica sakrio oružje pre hapšenja (VIDEO)

Osmoro mrtvih i 14 ranjenih u dve pucnjave u selima nadomak Mladenovca. Najmlađa žrtva je petnaestogodišnji dečak iz Malog Orašja, sela u kome je počeo zločin.

Policajac na mestu masovnog ubistva u okolini Mladenovca Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Prvi hici čuli su se u 22.40, u centru sela, kod spomenika, gde se okupljaju mladi. Ubijeno je petoro i ranjeno šestoro.

U obližnjem selu Dubona ponovo je pucao, i to pored školskog igrališta, gde su takođe bili okupljeni mladi. Rafali su pogodili 11-oro, od kojih je troje preminulo na licu mesta. Ubijeni su policijac, koji je pre godinu dana počeo da radi u Policijskoj stanici u Mladenovcu, njegova rođena sestra, i mladić iz sela.

Pucnjava u Duboni prva je prijavljena policiji. Zatim je usledio i poziv iz Malog Orašja. Na društvenim mrežama usledile su prve informacije o pucnjavi i apeli da se ljudi zatvore u kuće i sklone sa ulica.

Jedna za drugom, ekipe Hitne pomoći prevozile su ranjene za Beograd i Smederevo. Ispred Hitne pomoći u Mladenovcu bili su članovi porodica, prijatelji ubijenih i ranjenih…

SAJ, Žandarmerija, helikopteri u akciji "Vihor"

Policija je odmah proglasila akciju Vihor i krenula u potragu za ubicom. Patrole i specijalne jedinice MUP-a: SAJ, Žandarmerija i helikopterska jedinica upućene su ka Mladenovcu. Blokirani su izlazi iz mesta, kao i izlaz sa auto-puta kod Malog Požarevca. U potrazi je policija koristila i termovizijske dronove, ali je ubica izmicao poteri.

Za sve to vreme, MUP se zvanično nije oglašavao, a na društvenim mrežama širile su se i informacije i dezinformacije. Vrlo brzo se proširila i vest o identitetu ubice, a zatim i brojni komentari na njegovom Instagram profilu.

Uhapšeni i deda i ujak osumnjičenog

Oko dva sata posle ponoći, usledila je prva zvanična izjava. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je bio u Mladenovcu, izjavio je da je reč o terorističkom aktu.

U 8.30 MUP je saopštio da je ubica uhapšen u okolini Kragujevca. Sumnjiči se da je vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14. Sa njim su privedeni i njegov deda i ujak, na čijem se imanju krio. U međuvremenu je policija otkrila i da je ubica do Kragujevca stigao taksijem, čijeg je vozača, uz pretnju bombom, naterao da vozi oko 150 kilometara.

Oružje kojim je izvršio zločin nije nađeno kod osumnjičenog, zbog čega su ga inspektori MUP-a izveli na teren, kako bi im pokazao gde je sakrio oružje. Očekuje se da mu bude određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti izveden na saslušanje. Postupak u ovom slučaju vodi tužilaštvo u Smederevu.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.