Peđa Mitrović (SSP) u Markeru: Glasači uvek razočarani kada se lideri opozicije međusobno sukobljavaju (VIDEO)

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde, Peđa Mitrović gostovao je večeras u emisiji Marker i tom prilikom istakao je da su "glasači uvek razočarani kada se lideri opozicije međusobno sukobljavaju."

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde, Peđa Mitrović. Foto: Insajder

Nekoliko dana nakon završetka izbora, 11. aprila 2022. godine, u Predsedništvu Srbije sastali su se Dragan Đilas i Aleksandar Vučić. Tom prilikom lider Stranke slobode i pravde je zatražio da se na proleće 2023. godine održe izbori u Beogradu. Deo opozicije izrazio je nezadovoljstvo tim sastankom.

„SSP jeste preuzimao inicijativu i donosio teške odluke tako da iza njih stojimo i njih se apsolutno ne plašimo i da ih u buduće donesemo. Da bi se stvari nekada pomerile napred morate da načinite i neke poteze koji nisu laki“, objasnio je generalni sekretar Stranke slobode i pravde, Peđa Mitrović. 

U proteklih nekoliko meseci na pitanje da li će biti izbora u Beogradu na proleće Dragan Đilas je odgovorio: Da li će biti izbora, to zavisi od Vučića. Sa druge strane Vučić je rekao: Da li će biti izbora, zavisi od opozicije, mogu da ih raspišem kad god opozicija to bude tražila. Mitrović je rekao da je SSP uvek spreman na izbore.

„Apsolutno. Kada su izbori završeni mi smo nastavili istim intenzitetom da radimo što se tiče političke aktivnosti naše stranke. Mi nismo raspustili naš izborni štab. Naši izborni štabovi rade i funkcionišu. Reformisali smo stranku, rukovodstvo stranke je potvrdilo legitimitet. Otvorili smo nove odbore širom Srbije, iznedrili smo nove političke lidere. Tako da smo mi nakon izbora nastavili da radimo kao da će izbori biti sutradan“, rekao je Mitrović.

Dragan Đilas pozvao je opoziciju da se izjasni da li želi izbore na proleće u Beogradu. Mitrović odgovara da su odgovori stigli.

„U vezi sa izjašnjavanjem ko želi nove izbore odgovori su stigli. Dakle Stranka slobode i pravde sa svojim partnerima, Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret i sindikatom Sloga apsolutno su zatražili transparentno i nedvosmisleno izbore. To je učinila i stranka "Zajedno" gospodina Zelenovića, to je učinio i "Ne davimo Beograd". Dakle to su učinili svi relevantni politički akteri u Beogradu. Tako da je loptica u ovom trenutku na terenu gospodina predsednika“, zaključio je generalni sekretar Stranke slobode i pravde, Peđa Mitrović.

 Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.