Posledice ćutanja institucija na tvrdnje o falsifikovanju mogu biti ozbiljne: Danas podrška listi, sutra prepisivanje imovine (VIDEO)

U uređenoj državi sa nezavisnim institucijama, nakon makar i jedne indicije da je nečiji lični podatak zloupotrebljen u izborne i političe svrhe - usledila bi u najmanju ruku - hitna istraga. Tako bi građani bili uvereni da su njihovi lični podaci sigurni da u nekoj drugoj situaciji, neko neće bez kazne falsifikovati njihove podatke i na primer preuzeti imovinu, prebaciti dugove i napraviti ozbiljne životne probleme. Međutim, u Srbiji sve institucije koje su dužne da štite građane, pa i njihove lične podatke - odlučile su da tu temu prećute. I dok upadljivim ćutanjem pokušavaju da pošalju poruku da su falsifikovane izjave za podršku listama samo jedna sitna nepravilnost u izbornom procesu, suština je daleko ozbiljnija.

Foto: Srđan Ilić

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.