Sara el Sarag u Markeru: Volja za lociranjem botova koji prete postoji, važno da budu procesuirani i kažnjeni (VIDEO)

"Imamo situaciju da su neki botovi nađeni i kažnjeni su. Kada su bili protesti "Jedan od pet miliona“ pretilo se Nikoli Koju, bot je nađen. Priznao je na suđenju da je dobijao pare za to i osuđen je na maksimalnu kaznu od 6 meseci zatvora", rekla je u Markeru advokatica Sara el Sarag, zastupnica glumaca koji su bili žrtva napada posle protesta “Srbija protiv nasilja“.

Tagovi:

Advokatica Sara el Sarag, foto: Insajder

Povodom pretnji glumici Tamari Dragičević, u junu su podnete dve krivične prijave Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. 

Sara le Sarag kaže da, posle tri meseca, nema povratnih informacija, osim da je tog dana, kada je podneta dopuna krivične prijave, sve prestalo.

“Javnost je bila veoma zainteresovana za slučaj pretnji porodici Benčina, pa je verovatno to bio razlog da se prestane sa vređanjem, omalovažavanjem i lociranjem njihove dece“, kaže Sara el Sarag. 


Ona napominje da se, s obzirom da su javne ličnosti u pitanju, sa svim brzo stalo, ali da, s druge strane, kada se postavi pitanje da li će krivci biti brže procesuirani, vreme pokazuje da neće.  

“Volja za lociranjem onih koji prete postoji. Na osnovu prethodnih predmeta, VTK jako brzo radi i pokazali su da imaju način da nađu adresu, pa čak i aparat sa koga se to radi, preko IP adrese“, kaže ona. 

Sara el Sarag dodaje da se sa tužbom grupe glumaca protiv narodnog poslanika Nebojše Bakareca ne dešava ništa. 

“Bukvalno se ništa ne dešava. Predala sam tužbu, nisam dobila ni odgovor, niti poziv za ročište. Ipak su bili godišnji odmori, pravosuđe već decenijama ne radi u tom letnjem periodu. Za sada se ništa ne dešava, ali očekujem da će se desiti“, dodaje ona. 

Sara le Sarag zaključuje da je dobijanje epiloga tih slučajeva važno da bi se svakom poslala poruka da će biti nađen i procesuiran i, na osnovu zakona, i kažnjen, ako nekome pokuša da upropašćava život i ugrožava bezbednost.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.