Slavković (Lokalni front): Nećemo da nagađamo očekujemo da policija i tužilaštvo odrade svoj deo posla (VIDEO)

"Tužilac je utvrdio da je u pitanju za sada bilo teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, i mi sada očekujemo da tužilaštvo i policija odrade svoj posao, i da ne nagađamo ni o kakvim stvarima koje su se dešavale, i da zbir podataka koje imamo bude uvršten u optužni predlog", rekao je u Markeru aktivista "Lokalnog fronta" Vladan Slavković povodom povreda koje je zadobio njegov kolega Predrag Voštinić kada ga je pre dva dana oborio automobil sa bicikla.

Aktivista “Lokalnog fronta” Vladan Slavković. Foto: Insajder

"Mi ovaj slučaj možemo da kvalifikujemo na razne načine, ali ako uzmete u obzir da je bilo dva automobila sa sedam pripadnika policije u različitim formatima, da je u pitanju automobil Škoda, sami možete da donesete zaključke. Ono što možemo da kažemo je da je postojala namera da se Predrag povredi, ali koji je povod ne možemo da tvrdimo sa sigurnošću, jer su takve okolnosti da i mi čekamo završetak istrage", objašnjava Slavković.


Kako dodaje, Voštinić je sada dobro i pušten je na kućno lečenje, i sa te strane očekuju da će njegov oporavak teći kako treba. Na pitanje da li smatra da je aktivizam Predraga Voštinića mogao da bude motiv za napad, Slavković kaže da postoji mogućnost, ali da ne može da tvrdi.

"Ono što nas zabrinjava je što je gomila slučajeva zataškavana. Dolazimo do toga da pravo na pravdu imaju samo oni koji imaju značku, koji imaju stranačku knjižicu, mnogo para ili neki svoj medij", kaže Slavković.

Kada je reč o aktivnostima Lokalnog fronta, oni će, kako kaže, pokrenuti niz prijava i pokušati da isprate celu proceduru oko ovog konkretnog slučaja.  

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.