Slobodan Malešić, general policije, pokušao da izbegne hapšenje - slao SMS poruke političarima i biznismenima (VIDEO)

Policijski general Slobodan Malešić, optužen da je organizator kriminalne grupe, uoči hapšenja, aprila 2022, pokušao je da izbegne hapšenje i pritvor. To može da se zaključi na osnovu navoda optužnice Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u koju je Insajder imao uvid. Malešić je u to vreme bio načelnik novosadske policije, pa se neposredno pre hapšenja dopisivao sa tadašnjim gradonačelnikom Novog Sada, funkcionerima vladajuće SNS, ali i biznismenom Zvonkom Veselinovićem. Prema navodima optužnice tražio je od njih da mu pomognu da se slučaj protiv njega, ako ga bude, vodi u redovnom postupku. Ipak je uhapšen. Pritvor mu je ukinut nakon tri meseca, tokom istrage - i sada na suđenja pred Specijalnim sudom dolazi sa slobode.

Slobodan Malešić policijski general, nekadašnji načelnik novosadske policije i pomoćnik direktora policije za Specijalne i posebne jedinice. Foto: Insjader

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.