Stefanovića sajam naoružanja sprečio da svedoči u postupku protiv Gorana Papića

Ministar Nebojša Stefanović danas se nije pojavio pred sudom, gde je trebalo da svedoči u postupku koji se vodi protiv Gorana Papića. U vreme dok je Stefanovic bio ministar policije, Goran Papić je bio zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Nebojša Stefanović

Papić je optužen da je u aprilu 2020. izdao nezakonito naređenje da se Marku Miljkoviću vrati blindirani automobil koji je prethodno oduzela interventna brigada beogradske policije. Miljković je u međuvremenu optužen da je sa Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu koja se tereti za brojna najteža krivična dela.

Nebojšu Stefanovića, sadašnjeg ministra odbrane, a bivšeg ministra policije, kao svedoka predložila je odbrana Gorana Papića jer je Papić tvrdio da nije naredio da se Miljkoviću vrati automobil ali da je po nalogu tadašnjeg ministra policije Marko Miljković, pripadnik Belivukove grupe, saslušan u SBPOK.

Ispostavilo se međutim da je saslušan na osnovu prijave pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića za kog su mediji više puta navodili da je blizak saradnik Dijane Hrkalović i grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Sudeći po prijavi u jednom periodu je došlo do sukoba između Vučkovića i Miljkovića. Kako tvrdi Papić, tadašnji ministar Stefanović tražio je od njega da se Miljkovićevo saslušanje obavi profesionalno i bez zadržavanja.  

Inače, ministru Stefanoviću je ovo drugi put da se ne pojavljuje na zakazanom ročištu. Ovog puta opravdanje je bilo da se nalazi na sajmu naoružanja u Francuskoj.

Šta je rekao Papićev branilac Branislav Tapušković kao i ko je danas svedočio u ovom slučaju pogledajte u prilogu novinara Insajdera.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.