Tužilac: Brajan Volš je ubio Anu Volš (VIDEO)

Slučaj nestanka Ane Volš od danas je, zvanično, slučaj ubistva za koje je optužen njen suprug Brajan Volš s kojim ima troje dece. Pred Sudom u Kvinsu, tužilac je rekao da se veruje da je on ubio i raskomadao telo svoje supruge! Brajan Volš je potvrdio da je razumeo optužnicu, ali na pitanja nije odgovarao. Njegovo sledeće pojavljivanje pred Sudom zakazano je za 9. februar; ostaje u pritvoru, bez mogućnosti kaucije. Nestanak 39-ogodišnje Ane Volš, kojoj se gubi trag prvog dana Nove godine, prijavljen je 4. januara.

Okružni tužilac saopštio je da je nastavak istrage omogućio policiji da pribavi nalog koji Brajana Volša tereti za ubistvo supruge, ali ne navodi da li je pronađeno telo Ane Volš, niti koji su dokazi naveli tužioce da veruju da je mrtva. Majkl Morisej tužilac je objasnio da će tokom suđenja biti prezentovani svi dokazi.

“ U nastavku istrage, policiji je odobren nalog za hapšenje Brajana Volša, po optužbama za ubistvo supruge. On će biti prebačen u sud, kako bi se izjasnio o otužbama za ubistvo. Dodatni detalji u istrazi, dokazi u vezi sa optužbama, verovatno će biti predstavljeni na suđenju. U ovom trenutku neće biti otkriveni", rekao je on.

Ana Volš poslednji put je viđena 1. januara, kada je trebalo da otputuje za Vašington, ali se nije ukrcala u avion. Prijatelj, koji je sa porodicom Volš dočekao Novu godinu, rekao je da nije bilo naznaka da bi tako nešto moglo da se desi.

Anin nestanak polliciji je prijavio njen poslodavac, 4. januara. Policija je potom u podrumu kuće Volšovih pronašla krvavi nož, a otkriveno je i da je, odmah po njenom nestanku, njen suprug potrošio oko 450 dolara na sredstva za čišćenje. Si En En je saopštio i da su u istoriji Internet pretrage na Brajanovim uređajima pronađeni upiti, poput: kako se rešiti tela žene od 52 kilograma i kako raskomadati telo? Na deponiji u blizini zgrade u kojoj živi njegova majke pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

Prvih dana po prijavi nestanka, policija je saopštavala da Anin suprug Brajan sarađuje u istrazi, da bi potom bio priveden zbog ometanja istrage; izjave koje je davao, pre svega o svom kretanju, bile su kontradiktorne. Pred sudom se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, posle čega mu je određen pritvor i kaucija od pola miliona dolara!

To nije bilo prvo pojavljivanje Brajana Volša pred sudom; 2021. godine osuđen je za prevaru i prodavanje lažnih slika Endija Vorhola, zbog čega je, od tada, sa narukvicom, bio na uslovnoj kazni. Sve do pre devet dana.


Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.