Lajčak: Važni razgovori, narednih dana nastavak pregovora; Vučić: Nikakvog priznanja Kosova neće biti

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je večeras, nakon odvojenih razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, da će se narednih dana nastaviti pregovori.

Izlasanici Francuske i Nemačke Emanuel Bone i Jens Pletner, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak. Foto: Srđan Ilić

Lajčak je na Tviteru naveo da je danas, zajedno sa izaslanicima Nemačke i Francuske Jensom Pletnerom i Emanuelom Bonom, imao "važne i opširne razgovore" sa Kurtijem u Prištini i Vučićem u Beogradu kako bi, kako je naveo, "ispitali opcije za napredak u dijalogu".

"Proces će se nastaviti naredniih dana", poručio je Lajčak.

Izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak, kao i izlasanici Francuske i Nemačke Emanuel Bone i Jens Pletner, doputovali su u Beograd iz Prištine.

Vučić: Nikakvog priznanja Kosova neće biti

Vučić je na Instagramu objavio da se sastao evropskim pregovaračima i da je uvek spreman na kompromisno rešenje, u skaldu sa Ustavom Srbije.

"Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom", naveo je on.

Vučić je dodao da je "uvek spreman na kompromisna rešenja" u skladu sa, kako je rekao, Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN.

Izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak i savetnici predsednika Nemačke Olafa Šolca i Francuske Emanuela Makrona razgovarali su tokom prepodneva sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem kako dalje u dijalogu, ali nisu iznosili detalje razgovora.  

Izvor: Insajder, Agencije

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.