Šapić: Do kraja januara ugovori sa zakupcima splavova

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da očekuje da će do kraja januara biti potpisani ugovori sa svima koji su učestvovali na licitaciji i izlicitirali najveću cenu za zakup lokacija vodnog zemljišta za postavljanje splavova na levoj obali Save, objavio je Beoinfo.

Aleksandar Šapić. Foto: Srđan Ilić

Šapić je rekao da će se to desiti nakon što se ispoštuje rok za žalbe, a u slučaju da neko odustane, ugovori će biti potpisani sa onim sledećim s najnižom ponudom.

"Paralelno završavamo projekat dovođenja infrastrukture, pre svega mislim na vodu i struju, što bi takođe trebalo da bude gotovo do kraja januara, nakon čega će javna preduzeća to implementirati. Očekujemo da do kraja marta lokacije u tom smislu budu spremne", istakao je Šapić.

Šapić je najavio i da će, uporedo sa tim, one koji nemaju ugovore o zakupu grad početi da obaveštava da su dužni da u zakonskom roku, koji je 30 dana, uklone svoj splav.

Ukoliko to ne učine, na osnovu javne nabavke izabraćemo posebne firme koje imaju mehanizaciju za to.

"Već imamo dve lokacije gde bi splavovi bez ugovora mogli da budu odvođeni. Tako bi početkom aprila oni koji su izlicitirali mogli da postave svoj splav na definisanu lokaciju, priključe se na infrastrukturu, a tada započinje i naplata", naveo je on.

Šapić je, govoreći o licitaciji, naglasio da ne postoji iznos manji od 25 i 30 hiljada evra, a da se kreću i do 70.000 evra po lokaciji.

"To je pokazatelj koliko je novca Grad Beograd gubio poslednjih 30 godina", konstatovao je on, najavljujući da će na dnevnom redu sednice Skupštine grada u februaru biti dopuna plana koji definiše uslove za postavljanje splavova.

Izvor: FoNet