Na sastanku stanara Geneks kule sa poslanicima opozicije najavljeno formiranje Anketnog odbora za Slučaj „Geneks kula“

Kako je za Insajder rekao Božidar Stavrić, predstavnik Skupštine stanara Geneks kule, na sastanku sa poslanicima i odbornicima Koalicije „Zajedno-Moramo“ i Demokratske stranke dogovoreno je njihovo zajedničko nastpanje u javnosti, kao i formiranje Anketnog odbora za Slučaj „Geneks“, posle sednice o Kosovu i Metohiji.

Geneks kula. Foto: Srđan Ilić

Stanari traže da Vlada Srbije, ili Grad Beograd otkupe poslovnu zgradu i da se na javnoj raspravi odluči o sadržajima unutar nje. Predlog stanara je da deo u kom se nalazio poslovni protor postane Tesla kula, poslanika Koalicije „Moramo – Zajedno“ – studentnski dom, Demokratska omladina je predložila da se taj prostor preuredi u prostor za mlade, a ćerka arhitekte Mihajla Mitrovića, koji je zgradu projektovao, da u njoj bude otvoren Muzej arhitekture.

Stavrić za Insajder kaže da će od Evropske unije tražiti obustavu donacije od 600 miliona evra za izgradnju pruge Beograd – Niš, dok se u ovom postupku ne uspostavi vladavina prava.

„Biće podnete i krivične prijave Višem javnom tužilaštvu, u skladu sa odlukama koje se budu donosile u vezi prodaje kompanije Generaleksport u stečaju“, saopštio je Stavrić.

Po njegovim rečima, protestna šetnja povodom prodaje Geneks kule biće organizovana posle skupštinske rasprave o Kosovu, o čemu će obavestiti i osam ambasadora zemalja Evropske unije, ali i Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. Obratiće se i političkim predstavnicima u Evropskom Parlamentu, navodi Stavrić za Insajder.

Stavrićeve navode potvrdili su poslanici stranaka sa kojima su predstavnici Skupštine stanara Geneks kule održali sastanak.

Na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika je za 6. februar ove godine zakazan treći pokušaj prodaje poslovnih prostorija u „Geneks kuli“, od uvođenja stečaja u „Generaleksportu“, preduzeću u čijem je vlasništvu bio taj objekat i to po početnoj ceni od sedam miliona i 111 hiljada evra.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.