Vlada Srbije usvojila Uredbu kojom je smanjena cena brašna

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom će biti smanjena cena brašna nakon pada cene pšenice na tržištu.

Tagovi:

Foto: Theme Photos/Unsplash

Snižene cene odnose se na brašno tip T- 400 glatko u pakovanju do jednog kilograma i brašno tip T-500 u pakovanju od takođe jednog kilograma. 

Kako je najavilo Ministarstvo trgovine od srede, 20. septembra, biće jeftinije još 16 proizvoda.

Vlada je usvojila i Zaključak o izmenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plata, počev od plate za septembar 2023. godine kojim se ta osnovica uvećava za 5,5 odsto zaposlenima u više oblasti, sektora i ustanova. 

To povećanje plata u oblasti prosvete dobiće zaposleni u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, učeničkom standardu i studentskom standardu. 

Od septembra uvećane plate dobiće i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti: medicinske sestre i tehničari u zdravstvenim i drugim ustanovama - Zavodu za sport, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, zatim negovateljice i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti. 

Vlada je navela da je taj zaključak donet kako bi se sprovele odredbe nedavno usvojenog rebalansa budžeta za ovu godinu.

Izvor: FoNet