Momirović o akciji "Bolja cena": Nikoga ne teramo, robe ima dovoljno

Proizvoda iz akcije "Bolja cena" ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a biće i novih 10 do 15 namirnica naredne nedelje, najavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Tagovi:

Foto: Hobi industri/Unsplash

"Preprodaja će se oštro sakcionisati, jer cilj je da građani mogu da kupe više robe za svoj novac. U narednom periodu još detaljnije ćemo kontrolisati sekundarno tržište. Robe ima, brzo se nadopunjuju proizvodi", rekao je Momirović za Radio televiziju Srbije.

On je naveo da se svi odriču dela zarade, tvrdeći da "nema zabrana i nikoga ne teramo na nešto".

"Želimo da građanima omogućimo da lakše prebrode ovu jesen i uveren sam da se neće desiti da drugi proizvodi poskupe na uštrb ovih", rekao je Momirović.

Kada je reč o maržama, Momirović je rekao da ne postoje zvanični podaci i da je on zahvalan trgovcima jer su se odrekli dela zarade, a kod nekih proizvoda sa "Boljom cenom" i cele zarade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u okviru akcije "Bolja cena" pojeftiniti još nekoliko proizvoda u prodavnicama.

Srbija je, poput zemalja regiona, uvodi takozvanu antinflacionu korpu. U njoj je, od utorka 12. septembra, 20 proizvoda sa nižim cenama. Te cene se neće menjati do kraja godine da bi, kako objašnjavaju nadležni, osnovni artikli bili dostupniji većem broju građana.

Među 20 proizvoda koji su pojeftinili našao se i pileći parizer, koji je bio glavna tema u većini medija.

Izvor: FoNet